Sdružení nezávislých kandidátů

 

Hostivice 2006

 

Komentář k zasedání zastupitelstva města č. 1 (ustavujícímu)

konanému 3. listopadu 2006

 

Na ustavujícím zasedání zastupitelstva města, které se konalo v pátek 3. listopadu, bylo zvoleno nové vedení města.

Čtyři místa v radě včetně míst starosty a místostarosty obsadila ODS, páté místo připadlo J. Kozlové z Iniciativy občanů.

Předsedou kontrolního výboru byl zvolen kandidát KSČM.

 

Hostivice 2006 vedla po volbách koaliční jednání s vítěznou ODS. V programových záležitostech jsme dosáhli značné shody, ODS nám však nabídla pouze jedno místo v radě, takže bychom nesli odpovědnost za dění s velmi malou možností ho ovlivnit. Toto řešení jsme proto odmítli. Druhou nabídkou bylo místo předsedy kontrolního výboru, což jsme přijali. ODS se však rozhodla na toto místo podpořit raději předsedu KSČM dr. Kudrnu.

 

Sdružení nezávislých kandidátů Hostivice 2006 se tedy stalo plně opoziční stranou s minimálním vlivem na rozhodování v samosprávných orgánech. Nebudeme opozicí za každou cenu. Jsme připraveni podpořit každý dobře připravený návrh, který bude v souladu s naším volebním programem, a v případě zájmu nové rady města jsme ochotni se i podílet na přípravě kroků, ve kterých s radou nemáme názorové rozpory. Rovněž jsou naši zastupitelé i další kandidáti a příznivci připraveni pracovat ve výborech a komisích. Na druhou stranu budeme tvrdě kritizovat rozhodnutí, která budou podle našeho názoru chybná, a budeme protestovat proti případné nečinnosti v některých důležitých záležitostech.

 

Přestože jsme nyní v opozici, věříme, že nás nová rada a další ustavené orgány mile překvapí. Záleží nám na Hostivici, nikoliv na vlastních pozicích, takže budeme jen rádi, pokud vedení bude rozhodovat koncepčně ve prospěch města.

 

 

Zpět na hlavní stranu